Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gulaschsoppa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Vegetarisk klassiker som är enkel att tillaga. Innehåller 432 kcal per portion.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk smör/matfett
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1 ⁄2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • strimlat skal av 1⁄2 citron
  • 1 1 ⁄2 liter grönsaksbuljong
  • 34 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 röd paprika
  • 34 potatisar
  • 3 msk vetemjöl
  • salt, peppar och eventuellt kajennpeppar
  • gräddfil

Så här gör du

  1. Skär köttet i tärningar och bryn det i matfettet. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1⁄2 liter av buljongen. Rör om.
  2. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 3040 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong.
  3. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite kajennpeppar. Servera med en klick gräddfil.
Du kanske även gillar