Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gulaschsoppa – lättlagat recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Lättlagad klassiker som passar perfekt att laga när man är många. Gör din gulaschsoppa dagen innan den ska serveras för extra smakrikt resultat. Servera med nybakat bröd. Mums!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk smör/matfett
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • 1/2 citron, strimlat skal
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong
  • 3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 röd paprika
  • 3-4 potatisar
  • 3 msk vetemjöl
  • salt, peppar och eventuellt kajennpeppar
  • gräddfil

Så här gör du

  1. Skär köttet i tärningar och bryn det i matfettet. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1⁄2 liter av buljongen. Rör om.
  2. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong.
  3. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite kajennpeppar. Servera med en klick gräddfil.
2 kommentarer om "Gulaschsoppa – lättlagat recept"
  • Maria Nordgren
    Maria Nordgren

    Det var väldigt många tomater och potatisar….Antar att det ska stå 3-4? =D

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Maria Nordgren

      Hej Maria, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Det ska givetvis vara 3-4 tomater i receptet 🙂 Nu har vi rättat till receptet så mängden blir korrekt. Mvh Mitt kök-redaktionen