Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gulasch med köttfärs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Klassiska gulaschkryddor som paprika och kummin ger smak till den här godaköttfärssgrytan.

Ingredienser

4 person(er)
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika, stor
  • smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin, hel
  • 1,5 tsk mejram
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • nymald peppar
  • hackad persilja

Till servering:

  • gräddfil
  • bulgur

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att de tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut.
  2. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig.
  3. Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med bulgur och en klick gräddfil.