Gulasch med bönor

Foto: Coop
Ingredienser
4 portioner
- 1 msk olivolja
- 3 skalade och tärnade potatisar (ca 300 g)
- 1 tärnad röd paprika
- 2 hackade gula lökar
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 1 finhackad röd chili
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 msk kumminfrön
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 förpackningar blandade kokta bönor (à 440 g)
- salt
Till servering
- bröd
- gräddfil, crème fraiche eller smetana
- ev persilja eller gräslök
Så här gör du
- Hetta upp oljan i en rymlig gryta eller kastrull. Stek potatis, paprika, lök, vitlök, chili och tomatpuré under omrörning några minuter tills löken mjuknat utan att ta färg.
- Tillsätt paprikapulver, kummin, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och sjud under lock ca 15 minuter. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i grytan. Låt allt bli varmt och smaka av med salt.
- Servera med en bit bröd och en klick gräddfil, crème fraiche eller smetana. Strö eventuellt över lite persilja

Du kanske även gillar