Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gulasch med bönor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 3 skalade och tärnade potatisar (ca 300 g)
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 hackade gula lökar
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 msk kumminfrön
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 förpackningar blandade kokta bönor (à 440 g)
  • salt

Till servering

  • bröd
  • gräddfil, crème fraiche eller smetana
  • ev persilja eller gräslök

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i en rymlig gryta eller kastrull. Stek potatis, paprika, lök, vitlök, chili och tomatpuré under omrörning några minuter tills löken mjuknat utan att ta färg.
  2. Tillsätt paprikapulver, kummin, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och sjud under lock ca 15 minuter. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i grytan. Låt allt bli varmt och smaka av med salt.
  3. Servera med en bit bröd och en klick gräddfil, crème fraiche eller smetana. Strö eventuellt över lite persilja