Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gulasch-ish med bönkräm och persilja

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika, i grova bitar
  • 2 röda paprikor, i grova bitar
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 förpackning finkrossade tomater à 400 g
  • 1 lagerblad
  • 2 morötter, i grova bitar
  • 6 potatisar, i kuber
  • 5 dl grönsaksbuljong (eller 5 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)
  • 2 tsk ljus japansk soja
  • 1 tsk flytande honung eller agavesirap
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • rapsolja, till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Bönkräm

  • 1 dl kokta små vita bönor
  • 2 dl crème fraiche eller havrefraiche
  • salt

Till servering

  • 1 knippe bladpersilja, finhackad

Så här gör du

  1. Gulasch-ish: Stek gul lök och paprika i olja i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig.
  2. Tillsätt vitlök, tomatpuré och torra kryddor och stek i ytterligare 2–3 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna, lagerblad, morötter, potatis, buljong, soja, honung och balsamvinäger
  3. Låt koka med lock i cirka 30 minuter på låg värme tills potatisen och morötterna mjuknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Bönkräm: Mixa bönorna slätt. Tillsätt crème fraichen och rör runt. Salta.
  5. Servera soppan med en stor sked bönkräm och ett berg av persilja.