Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 508 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 burk matjessill (200 g)
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 msk kaviar
  • 1 msk finhackad dill
  • 8 danskt rågbröd
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • 1/2 knippe rädisor
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka äggen (krämig gula).
  2. Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp.
  4. Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor.