Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Foto: Jenny Grimsgård
Ingredienser
4 portioner
- 4 ägg
- 1 burk matjessill (200 g)
- 4 msk majonnäs
- 1 msk finhackad gul lök
- 1 msk kaviar
- 1 msk finhackad dill
- 8 danskt rågbröd
- 2 msk finhackad gräslök
- 1/2 ask smörgåskrasse
- 1/2 knippe rädisor
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Koka äggen (krämig gula).
- Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp.
- Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor.

Du kanske även gillar
Populära recept