Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gryta på högrev med chorizo – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 79 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g högrev i bitar om 2x2 centimeter
  • 200 g färsk chorizo, i skivor
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl skivad purjolök
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tomater i mindre bitar
  • 4 dl passerade tomater
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 dl rött vin
  • vatten
  • olja
  • salt

Till servering

  • 1 bröd, t ex surdegsbröd eller baguetter

Så här gör du

  1. Bryn chorizo och högrev på hög värme i olja.
  2. Skär paprikan i grova bitar och tillsätt den samt purjolök och rosmarin. Låt steka ngn minut till och tillsätt sedan övriga ingredienser och fyll på med vatten så att det täcker.
  3. Koka grytan på medelvärme i cirka 2-3 timmar tills köttet är helt mjukt. Fyll på med vatten under kokningen, men låt vätskan reducera något mot slutet av kokningen för extra mustig smak. Servera med bröd och gott vin.