Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gryta med sardeller, lamm- & aubergine

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600-700 g grytbitar av lamm (eller lammstek med ben skuren i skivor)
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 500 g krossade tomater
  • 6 sardeller
  • 1 liten aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 blekselleristjälkar

Till servering

  • 600-700 g färsk gnocchi
  • sallad

Så här gör du

  1. Stek grytbitar eller lammsteksskivor i olivolja i en stekpanna, stek hälften åt gången. Salta och peppra.
  2. Lägg över köttet i en gryta och tillsätt krossade tomater och sardeller. Låt grytan koka i 1 timme.
  3. Skär under tiden auberginen i skivor, om de är stora dela dem på hälften. Hacka löken och skär vitlöken i skivor. Skär bleksellerin i skivor.
  4. Stek auberginen, lite i taget, i rikligt med olivolja. Den ska vara mjuk och få färg. Lägg den åt sidan.
  5. Stek lök, vitlök och blekselleri tills det blivit mjukt. Tillsätt aubergine, lök, vitlök och blekselleri till grytan efter halva koktiden. Smaka av grytan med lite salt. Servera med färsk gnocchi och en god sallad.