Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gryta med högrev & rotfrukter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g högrev
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • ½ kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 5 dl porter
  • 6 dl köttbuljong
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • 300 g stora champinjoner

Tillbehör:

  • potatismos
  • inlagd gurka
  • vinbärsgelé

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar, cirka 3 x 3 centimeter stora.
  2. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Skala kålroten, morötterna och palsternackorna och skär i bitar.
  4. Fräs köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.
  5. Fräs löken och rotfrukterna i smör i grytan och lägg över på ett fat.
  6. Lägg tillbaka köttet i grytan, häll i porter, köttbuljong, gelé och soja. Lägg i timjan och lagerblad och sjud tills köttet börjar bli mört, cirka 1 ½ timme under lock.
  7. Lägg i rotfrukterna och sjud i ytterligare cirka 20 minuter.
  8. Dela champinjonerna på mitten. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar.
  9. Servering: Om du vill kan du servera grytan med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.