Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gryta med högrev & rotfrukter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g högrev
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • ½ kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 5 dl porter
  • 6 dl köttbuljong
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • 300 g stora champinjoner

Tillbehör:

  • potatismos
  • inlagd gurka
  • vinbärsgelé

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar, cirka 3 x 3 centimeter stora.
  2. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Skala kålroten, morötterna och palsternackorna och skär i bitar.
  4. Fräs köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.
  5. Fräs löken och rotfrukterna i smör i grytan och lägg över på ett fat.
  6. Lägg tillbaka köttet i grytan, häll i porter, köttbuljong, gelé och soja. Lägg i timjan och lagerblad och sjud tills köttet börjar bli mört, cirka 1 ½ timme under lock.
  7. Lägg i rotfrukterna och sjud i ytterligare cirka 20 minuter.
  8. Dela champinjonerna på mitten. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar.
  9. Servering: Om du vill kan du servera grytan med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé.