Gryta med chili, vitlök och pumpa

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
5 portioner
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 500 g pumpa, exempelvis butternut
- 1 liten aubergine, 250 g
- 1 liten zucchini, 250 g
- 1 paprika
- 2 stjälkar selleri
- olivolja
- 2 krm chiliflakes
- 2 tsk basilika
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 2 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3/4 dl pinjenötter
- 4 msk kapris
- 2 dl hackad persilja
- 5 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- flingsalt
Så här gör du
- Hacka lök och vitlök. Ansa och skär pumpa, aubergine, zucchini och paprika i bitar. Strimla sellerin.
- Fräs löken i olivolja i en gryta utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.
- Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning och vatten.
- Koka under lock tills grönsakerna är mjuka men inte mosiga, cirka 25 minuter.
- Rosta nötterna i en torr och het panna. Blanda i kapris och persilja i grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt.
- Strö över nötterna och servera.

Du kanske även gillar
Populära recept