Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gryta med chili, vitlök och pumpa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g pumpa, exempelvis butternut
  • 1 liten aubergine, 250 g
  • 1 liten zucchini, 250 g
  • 1 paprika
  • 2 stjälkar selleri
  • olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3/4 dl pinjenötter
  • 4 msk kapris
  • 2 dl hackad persilja
  • 5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Ansa och skär pumpa, aubergine, zucchini och paprika i bitar. Strimla sellerin.
  2. Fräs löken i olivolja i en gryta utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning och vatten.
  4. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka men inte mosiga, cirka 25 minuter.
  5. Rosta nötterna i en torr och het panna. Blanda i kapris och persilja i grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt.
  6. Strö över nötterna och servera.