Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gryta med äpple och rimmad bog

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g skivad rimmad fläskbog eller sidfläsk
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 4 äpplen, fasta och syrliga
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar

Till servering

  • hackad persilja
  • kokt potatis

Så här gör du

  1. Klipp bort svålen från fläsket. Dela skivorna på mitten och stek bogfläsket på båda sidor och ringla över sirap på slutet.
  2. Skala och skiva lökarna. Skär äpplena i klyftor. Stek löken i en stekpanna med smör. Varva bogfläsk och lök i en panna. Lägg äppelklyftorna ovanpå.
  3. Späd med vitt vin och vatten. Krydda med svartpeppar. Låt sjuda under lock i cirka 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis.