Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gruyèregratinerad Minutfilé med karamelliserad lök, timjan och krispig sallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st Minutfiléer från Kronfågel
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar

  • 4 dl Gruyèreost, finriven

Karamelliserad lök

  • 2-3 st gula lökar
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • Sallad
  • Bröd

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°. Strimla löken och stek med timjan på svag värme i smör tills den är mjuk och börjar få lite färg. Tillsätt socker och vinäger och låt koka upp hastigt.
  2. Salta och peppra minutfiléerna. Stek dem gyllenbruna, max 1-2 min på hög värme på vardera sida. Lägg filéerna i en ugnsfast form och toppa med lök och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min tills kycklingen är genomstekt och osten har fått fin färg.
  3. Servera genast med en god sallad och bröd. Självklart kan du byta ut Gruyèreosten mot prästost, parmesan, eller vad du har hemma. Allt blir gott. Smaklig måltid!