Pannkakor – enkelt och gott recept på pannkakssmet

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
8 stycken
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 msk smält smör
- smör att steka i
Så här gör du
- Blanda mjöl, salt och vaniljsocker (valfritt) i en bunke.
- Häll i mjölken och rör ut smeten så den blir klumpfri. Tillsätt därefter ägget och rör igen till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
- Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den.
- Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.
4 kommentarer om "Pannkakor – enkelt och gott recept på pannkakssmet"

Du kanske även gillar
Populära recept
Diana Rapacewicz
Jag är förvirrad. Det står en ordning på hur man ska blanda smeten i receptet men det är tvärtom på videon. Är det torrprodukterna först som på filmen, eller är det vispa upp äggen och mjölken först?
Mitt Kök
Hej,
Och tack för att du uppmärksammade oss på detta.
Receptet är nu förtydligat så att innehållet överensstämmer med filmen.
Mvh Mitt kök-redaktionen
laydy
Skulle göra 16 st pannkakor, men det blev knappt 8st. Era portionssattser är helt oproficionella. Ändra portionerna tack!!! Mvh arg pannkaka älskare!??
Mitt Kök
Hej! Vi har uppdaterat receptet så att det stämmer! Hälsningar Mitt kök-redaktionen