Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannkakor – grundrecept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 341 st har redan röstat

Här är ett enkelt recept på klassiska tunna pannkakor som blir extra goda med till exempel glass, grädde, sylt eller sirap till.
Det enligt oss bästa och godaste receptet på en grundsmet ger cirka 8 pannkakor och görs snabbt på ägg, mjöl och mjölk . En pannkaka passar perfekt till mellanmål, dessert, lyxig middag eller som härligt tillbehör till en soppa. Eller varför inte fylla dem och göra fyllda crêpes.
De här är extra söta och smarriga då de innehåller vaniljsocker. Vill du ha en pannkaka med mindre sötma så strunta att lägga i vaniljsocker i din pannkakssmet.

Läs också: Recept på amerikanska pannkakor

Testa också de här mumsiga bananpannkakorna!

Ingredienser

8 stycken
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk smält smör
  • smör, att steka i

Så här gör du

  1. Vispa upp äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, salt och smält smör och vispa till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
  2. Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den.
  3. Grädda tunna pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.