Logga in här

Pannkakor – enkelt och gott recept på pannkakssmet

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 1251 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk smält smör
  • smör att steka i

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, salt och vaniljsocker (valfritt) i en bunke.
  2. Häll i mjölken och rör ut smeten så den blir klumpfri. Tillsätt därefter ägget och rör igen till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
  3. Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den.
  4. Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.