Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Våffelsmet – recept på smet till goda våfflor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 209 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och mjölken till en jämn smet. Rör ner äggen och smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.