Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grovt filmjölksbröd med nötter & frön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 51 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • eventuellt smör till formen
  • 4 ½ dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl nötter, till exempel hasselnötter, valnötter eller mandel
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl linfrö, hela
  • 2 dl blandade frön, till exempel solrosfrön och pumpakärnor
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 3 tsk anisfrön, malda i mortel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer cirka 2 liter.
  3. Blanda filmjölken och sirap i en skål. Blanda ihop alla ingredienser. Lägg över smeten i formen och strö över lite grovt rågmjöl.
  4. Grädda brödet näst längst ner i ugnen i 45–50 minuter. Ta ut brödet och låt det vila i 5–10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det svalna helt under en bakduk.