Grovt filmjölksbröd med nötter & frön

Foto: Anna Kern
Ingredienser
1 bröd
- eventuellt smör till formen
- 4 ½ dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 2 dl nötter, till exempel hasselnötter, valnötter eller mandel
- 1 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl grovt rågmjöl
- 1 dl linfrö, hela
- 2 dl blandade frön, till exempel solrosfrön och pumpakärnor
- 1 ½ tsk salt
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 ½ tsk bikarbonat
- 3 tsk anisfrön, malda i mortel
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer cirka 2 liter.
- Blanda filmjölken och sirap i en skål. Blanda ihop alla ingredienser. Lägg över smeten i formen och strö över lite grovt rågmjöl.
- Grädda brödet näst längst ner i ugnen i 45–50 minuter. Ta ut brödet och låt det vila i 5–10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det svalna helt under en bakduk.

Du kanske även gillar
Populära recept