Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grovt bröd utan jäsning

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ett mycket saftigt och mättande bröd. Bakas helt utan jäsning. Bara att blanda ihop ingredienserna och baka av. Nötter och fröer kan man lägga till och dra ifrån efter tycke och smak.

Ingredienser

1 stycken
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 dl Rågmjöl
  • 1 dl Dinkelmjöl
  • 2 dl Havregryn
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Bikarbonat
  • 1,5 krm Salt
  • 2 dl Valnötter, grovhackade
  • 2 dl Solroskärnor
  • 2 dl Pumpakärnor
  • 2 st Morötter, medelstora, grovt rivna
  • 1 st Äpple, grovt rivet
  • 4,5 dl Filmjölk
  • 0,5 dl Sirap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång bakform (1,5 l) med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Använd gärna en hushållsassistent
  3. Riv morötter och äpple grovt och blanda ner i det torra.
  4. Blanda sist ner filmjölk och sirap. Blanda väl. Det ska bli en ganska kladdig smet.
  5. Häll ner smeten i formen. Se till att smeten kommer ner i alla hörn.
  6. Grädda ca 1 timme i ugnen. Tiden kan variera något, så prova med en provsticka. Låt brödet vila 10 min i formen och ta sedan ut det.
  7. Låt brödet svalna. NJUT