Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grövre rostbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 Bröd

Bröd deg

  • 2 st Jäst, blå.
  • 10 dl Vatten, ljummet.
  • 100 g Carlshamns mjölkfriamargarin (Smör)
  • 4 tsk Salt
  • 4 tsk Mörk sirap
  • 1 dl Krossade linfrön.
  • 2 dl Rågsikt
  • 1 dl Kruskakli
  • 1 dl Grov rågmjöl
  • 22 dl Vetemjöl

Så här gör du

  1. Smält smöret (eller det mjölkfria om du använder detta). Smula ner jästen i din assistent (bunke), häll ner vatten, salt och sirap låt stå till smöret smält. Tillsätt smöret och rör runt någon minut. Krossa linfrön i en mortel. Tillsätt linfrön, kruskakli, och rågmjölen, låt maskinen gå 2-3 minuter. Blanda i lite vetemjöl i taget. Låt degen blandas väl i 10-12 minuter. Täck över degen med en plastfolie och en handduk, jäs i 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta fram 4 brödformar och pensla dessa noga med solrosolja. Baka ut brödet på mjölat bord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut en deg i tager rulla ihop degen som en rulltårta och forma dom väl, lägg i brödformen. Jäs ännu en gång i 30 minuter. Ställ bröden längst ned i ugnen, grädda i 30 minuter. Stjälp ut brödet på ett galler och låt svalna innan du skivar upp brödet.