Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönt filoflan med getost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 bitar
  • 150 g getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g squash
  • olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl frysta sojabönor
  • 1 strimlad mynta
  • flingsalt
  • nymal peppar
  • 1 förpackning kyld filodeg, 250 g
  • 4 msk smält smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop getost och crème fraiche.
  2. Strimla salladslöken och skiva vitlöken. Skiva squashen tunt.
  3. Mjukstek grönsakerna i olivolja i en panna. Börja med squashen och blanda i salladslök och lök när squashen börjar bli mjuk. Ta från värmen och blanda i citronskal, sojabönor och mynta. Krydda med salt och peppar.
  4. Varva arken med filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör mellan lagren.
  5. Bred hälften av ostkrämen på filodegen. Fördela grönsakerna över. Klicka på resten av ostkrämen.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills filodegen är frasig och har fin färg, cirka 25 minuter.
  7. Klipp i bitar vid servering.