Logga in här

Grönsparrissoppa med skaldjur

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Soppa

  • 1 knippe grönsparris
  • 4 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st schallotenlök
  • 0,5 dl cremefreich
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl musselspad

Skaldjur/fisk

  • 1 dl skalde räkor
  • 1 dl musslor i lake
  • 0,5 dl laxbitar
  • stenbitsrom

Så här gör du

  1. Börja med att skära av några av sparrisknopparna och spar till servering. Hacka resten av sparrisen i mindre bitar.
  2. Hacka köken och fräs tillsammnas med sparrisbitarna i en kastrul tills att löken blivit blank.
  3. Slå över vatten, matlagningsgrädde, musselspad och hönsbuljongträrningen och låt koka ihop under 8minuter. Smaksätt med salt och peppar
  4. Ta av soppan från plattan och tillsätt creme fraîche och mixa ihop soppan med en stavmixer eller matberedare.
  5. Lägg i räkorna, laxbitar och musslor i botten av tallriken och häll över soppan. Granera med sparrisknoppar och stenbitsrom samt ringla gärna några droppar olivolja