Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsaksspett med fetaostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 8 små färskpotatisar
  • 1 morot
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 ⁄2 squash
  • 1 ⁄2 aubergine
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 12 champinjoner
  • basilika

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk ljus soja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Fetaostkräm

  • 200 g fetaost
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk flytande honung
  • salt

Så här gör du

  1. Dela potatisen och skär moroten i slantar. Koka några minuter i saltat vatten så att de är lite mjuka när de ska på spetten.
  2. Skär övriga grönsaker i lagom stora bitar, tomaterna och champinjonerna kan vara hela. Trä på spetten tillsammans med den förkokta potatisen och morötterna. Varva med basilikablad.
  3. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla på spetten. Strö över lite extra flingsalt.
  4. Grilla på utegrillen i 810 minuter, var noga med att snurra spetten under tiden.
  5. Smula ner osten i gräddfilen och blanda runt tillsammans med honung. Smaka av med lite salt. Servera fetaostkrämen till de varma grönsaksspetten.