Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakssoppa med lax och chili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 3 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar utan glutamat
  • 150 g sugar snaps
  • 1/2 röd chili
  • 400-500 g färsk lax
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 tsk pressad citron
  • färska örter, till exempel koriander och gräslök

Så här gör du

  1. Strimla purjolöken och fräs i kastrull i smör. Ta bort det innersta fästet på fänkålen och skär i tunna strimlor.
  2. Tillsätt fänkålen och gurkmejan och låt fräsa någon minut. Häll på vattnet och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka på svag värme i ca 10 minuter under lock.
  3. Skär sugar snapsen på längden och hacka den röda chilin. Tillsätt i soppan.
  4. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  5. Skär laxen i bitar och lägg i soppan. Låt soppan bli varm och låt småsjuda i några minuter. Dekorera med lite koriander eller gräslök.