Grönsakssoppa med lax och chili

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 1 purjolök
- 1 fänkål
- 3 msk smör
- 1 tsk gurkmeja
- 5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar utan glutamat
- 150 g sugar snaps
- 1/2 röd chili
- 400-500 g färsk lax
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 2 tsk pressad citron
- färska örter, till exempel koriander och gräslök
Så här gör du
- Strimla purjolöken och fräs i kastrull i smör. Ta bort det innersta fästet på fänkålen och skär i tunna strimlor.
- Tillsätt fänkålen och gurkmejan och låt fräsa någon minut. Häll på vattnet och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka på svag värme i ca 10 minuter under lock.
- Skär sugar snapsen på längden och hacka den röda chilin. Tillsätt i soppan.
- Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
- Skär laxen i bitar och lägg i soppan. Låt soppan bli varm och låt småsjuda i några minuter. Dekorera med lite koriander eller gräslök.

Du kanske även gillar
Populära recept