Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakssoppa à la Ranelid

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Björn Ranelid är en stor soppälskare och när Mitt kök var på besök passade författaren att laga en härlig grönsakssoppa.

Mättande och god, fylld med rotfrukter toppad med pesto och riven parmesan.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 200 g potatis
  • 200 g blomkål
  • 12 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 msk pesto
  • salt och peppar

Till servering

  • riven parmesanost
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Skala och skär kålrot, rotselleri, morot i centimeterstora bitar. Skala och hacka löken.
  2. Koka upp vatten och fond. Lägg i kålrot, rotselleri och morot. Koka i 10 minuter.
  3. Skala och riv potatisen grovt och lägg i soppan tillsammans med löken. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
  4. Dela blomkålen i buketter och lägg i med pesto. Sjud ytterligare 3–4 minuter. Smaka av med peppar och salt.
  5. Toppa med basilika och parmesan. Servera soppan med ett gott bröd!