Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakssoppa à la Ranelid

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 200 g potatis
  • 200 g blomkål
  • 12 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 msk pesto
  • salt och peppar

Till servering

  • riven parmesanost
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Skala och skär kålrot, rotselleri, morot i centimeterstora bitar. Skala och hacka löken.
  2. Koka upp vatten och fond. Lägg i kålrot, rotselleri och morot. Koka i 10 minuter.
  3. Skala och riv potatisen grovt och lägg i soppan tillsammans med löken. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
  4. Dela blomkålen i buketter och lägg i med pesto. Sjud ytterligare 3–4 minuter. Smaka av med peppar och salt.
  5. Toppa med basilika och parmesan. Servera soppan med ett gott bröd!