Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakspizzor – recept på små pizzor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner

Deg

  • 25 g jäst, 1/2 paket
  • 2 1/2 dl vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 5 1/2 dl vetemjöl

Topping

  • 1/2 burk pizzasås
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 250 g riven mozzarella, i påse
  • 100 g Folke, riven lagrad ost
  • 1/2 liten zucchini
  • 100 g champinjoner
  • 3 vårlökar
  • ärtskott

Så här gör du

  1. Finfördela jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten, olja, salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, cirka 10 minuter. Plasta och låt degen jäsa, cirka 1 timme. Den kan också jäsa i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pizzasåsen med oregano, salt, peppar och chiliflakes. Till toppingen ska zucchini, champinjoner och vårlök skivas tunt.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop degen. Dela degen i 30 bitar och rulla till små bollar. Låt dem ligga under fuktig handduk. Kavla ut dem efter hand till små pizzor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred på en sked pizzasås på varje pizza, men spara en liten kant runt om. Strö över riven ost, skivad zucchini, champinjoner och vårlök. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter.
  4. Lägg ärtskott på pizzorna vid serveringen och servera till ett glas rosa mousserande vin, exempelvis italienska Rotari rosé (7701) för 129 kronor.