Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakspaella på grillen

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • ett helt blomkålshuvud
  • 1 stor gul eller röd lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 stor röd paprika
  • 1 aubergine
  • 2 dl gröna ärtor
  • ½ liter grönsaksbuljong
  • 1 tsk paellakrydda
  • olivolja, salt, peppar, citron, persilja

Så här gör du

  1. Ansa och finhacka alla grönsaker. Blomkålen blir väldigt bra om man kör den i matberedare med kniv. Det andra kan också hackas i matberedare, men går lika bra på en skärbräda med en bra kniv!
  2. Sätt pannan på grillen och slå i en skvätt olja och rör ned alla grönsaker. Spara gärna ärtorna och rör ned dem mot slutet. Fräs alltsammans någon minut och tillsätt sedan paellakryddan och slå på 1-2 dl av buljongen. Låt gärna buljongen koka in först innan du tillsätter mer, låt det hela puttra på svag värme tills blomkålen är ätmjuk. Smaka av med salt och peppar och servera med citronklyfta, en stor klick aioli och persiljekvist.