Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakslasagne med mozzarella och fräsch sallad


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 pers

  • 2 auberginer

  • salt
  • 
olivolja

  • 200 g spenatblad

  • 3 stora färska lasagneplattor, förkokade

  • 8 plommontomater, skivade

  • 2 dl färsk basilika

  • 2 ,5 dl färsk oregano

  • 2 dl riven parmesanost
  • 
2 dl riven mozzarellaost

Så här gör du

  1. 
Skiva auberginerna och lägg dem i ett durkslag. Strö salt över och låt stå i 30 minuter. Skölj av saltet och klappa dem torra.

  2. Pensla auberginerna med olivolja. Grilla eller stek i stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidorna.

  3. Förväll spenaten hastigt. Lägg den i kokande vatten i 10 sekunder, ta upp och låt rinna av.

  4. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager pasta i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine och spenat. Strö över parmesanost och mozzarellaost. Varva lager av pasta, grönsaker och ost. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano.

  5. Grädda lasagnen i 175 grader i 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och plattorna mjuka.