Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsaksgryta med ­korvslantar

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g kålrabbi
  • 100 g aubergine
  • 200 g zucchini
  • 30 g lök
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 3 dl krossade tomater
  • 400 g kryddig, köttrik
  • korv
  • 3 msk smör/kokosfett

Fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • några kvistar färsk timjan
  • 70 g salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Skala kålrabbin och skär den i tärningar. Skär även auberginen och zucchinin i tärningar.
  2. Skär löken i tunna skivor och fräs i smör eller kokosfett tillsammans med grönsakerna. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra 10-15 minuter.
  3. Skär korven i slantar och fräs den i smör eller kokosfett. Rör sedan ner dem i grönsaksgrytan.
  4. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korvgrytan med späda salladsblad, olivolja, vinäger, fetaoströran och färsk timjan.
  6. Strikt LCHF: Skippa kålrabbin och minska på de krossade tomaterna.