Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsaksfrittata med knaperstekt bacon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Frittata

  • 5 st ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl riven mozzarella
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad persilja går även med färsk fast ta då lite mer
  • ca 1/2 tsk färsk timjan
  • smaka av med salt och peppar
  • 2 st champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 dm purjolök
  • 1 st valfri paprika
  • 3 st cocktail tomater
  • 1 pkt bacon eller så mycket som du vill ha

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna som tål att vara i ugnen med lite olivolja eller annat fett.
  3. Skiva alla grönsaker och stek tills löken är mjuk ca 5 min. Men inte tomaterna de lägger du i när det stekt färdigt. Hacka även timjan och persilja om du väljer färsk.
  4. Vispa äggen och blanda ner mjölk, paprikapulver, vitlökspulver, persilja, timjan vispa runt. Häll ner osten i äggblandningen och blanda. Smaka av med salt och peppar
  5. Häll äggröran över grönsakerna i stek pannan och låt det puttra på mellan läge ca 3-4 min eller tills kanten satt sig lite i pannan. Sätt in i ugnen näst nederst i ca 15- 20 min.
  6. Knaperstek under tiden bacon. Perfekt att servera till brunchen eller på buffen.