Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsaksbiffar med halloumi – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Dessa små godingar kan serveras tillsammans med potatismos, eller så kan man göra två större biffar och servera dem i hamburgerbröd tillsammans med diverse tillbehör. Morötterna kan ersättas med zucchini. Lättlagat recept på grönsaksbiffar.

Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Middagstipset” (Bonnier Fakta) som bland annat finns på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g halloumi
  • 500 g morötter
  • 4 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • chiliflakes
  • 4 msk finhackad persilja
  • smör att steka i
  • ev lite timjan att garnera

Till servering

  • potatismos
  • en god sallad

Så här gör du

  1. Riv halloumi och morötter grovt.
  2. Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter.
  3. Forma smeten till åtta små biffar. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg.
  4. Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad.