Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsaker i citronett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1-1 1/2 kg blandade späda grönsaker t ex potatis, sparris, bönor, morötter, sockerärter, blomkål eller romanesco

Citronett

  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • nymalen peppar

Så här gör du

  1. Börja med dressingen: Vispa ihop citronsaft, skal och senap. Vispa ner oljan i en fin stråle, smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj och ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar och buketter.
  3. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och lägg grönsakerna i iskallt vatten så avstannar kokningen.
  4. Låt grönsakerna rinna av genom ett durkslag eller på en ren kökshandduk. Lägg upp dem på ett stort fat och ringla dressingen över.