Grönkålsvåfflor med blåmögelost

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 100 g smör
- 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl mjölk
- 2 ägg
- 4 dl hackad färsk grönkål
- 1 dl solroskärnor
- smör till pensling av våffeljärnet
Till servering:
- 100 g blåmögelost
- 1 dl kesella
- agavesirap
- skållad & rostad mandel
- färska fikon
- granatäppelkärnor
- strimlad färsk grönkål
Så här gör du
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i grönkål och solroskärnor.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.
- Mosa ihop ost och kesella.
- Lägg en kick av ostkrämen på våfflorna. Ringla lite agavesirap över ostkrämen. Toppa med mandel, fikonklyftor och granatäppelkärnor. Strö över lite strimlad grönkål.

Du kanske även gillar
Populära recept