Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålsvåfflor med blåmögelost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 4 dl hackad färsk grönkål
  • 1 dl solroskärnor
  • smör till pensling av våffeljärnet

Till servering:

  • 100 g blåmögelost
  • 1 dl kesella
  • agavesirap
  • skållad & rostad mandel
  • färska fikon
  • granatäppelkärnor
  • strimlad färsk grönkål

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i grönkål och solroskärnor.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.
  4. Mosa ihop ost och kesella.
  5. Lägg en kick av ostkrämen på våfflorna. Ringla lite agavesirap över ostkrämen. Toppa med mandel, fikonklyftor och granatäppelkärnor. Strö över lite strimlad grönkål.