Grönkålssallad med saffransvinägrett

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 portioner
- 1 dl skalade hasselnötter
- 1 dl valnötter
- 250 g grönkål
- 1 saffran
- 1 tsk finrivet apelsinskal
- 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 2 msk flytande honung
- 1 dl neutral rapsolja
- 10 torkade aprikoser
- 10 torkade fikon
- 1 granatäpple
- 2 apelsiner
- 1 dl torkade tranbär
- salt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta nötterna cirka 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.
- Putsa bort den hårda stjälken på grönkålen och strimla kålen.
- Vispa ihop saffran, apelsinskal, citrusjuice och honung. Vispa in olja i en svag stråle. Smaka av med salt och eventuellt mer pressad citron.
- Blanda kålen med dressing cirka 30 minuter innan servering.
- Strimla aprikos och fikon. Kärna ur granatäpplet och skiva apelsinerna.
- Blanda grönkålen med frukt och nötter strax innan servering.

Du kanske även gillar
Populära recept