Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålssallad med saffransvinägrett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 250 g grönkål
  • 1 saffran
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 10 torkade aprikoser
  • 10 torkade fikon
  • 1 granatäpple
  • 2 apelsiner
  • 1 dl torkade tranbär
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta nötterna cirka 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.
  3. Putsa bort den hårda stjälken på grönkålen och strimla kålen.
  4. Vispa ihop saffran, apelsinskal, citrusjuice och honung. Vispa in olja i en svag stråle. Smaka av med salt och eventuellt mer pressad citron.
  5. Blanda kålen med dressing cirka 30 minuter innan servering.
  6. Strimla aprikos och fikon. Kärna ur granatäpplet och skiva apelsinerna.
  7. Blanda grönkålen med frukt och nötter strax innan servering.