Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g grönkål
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g chèvre
  • 1 granatäpple

Dressing

  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig osötad senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter eller tills grönkålen mjuknat och fått lite färg.
  2. Lägg upp på ett fat eller i en skål. Skiva chèvre över.
  3. Toppa med granatäppelkärnorna och ringla slutligen över dressingen som du skakar ihop i en liten burk/flaska.