Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålsplättar med räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g grönkål
  • 400 g keso
  • 4 ägg
  • 3 msk fiberhusk
  • salt och peppar
  • 400 g räkor med skal
  • 3 msk smör/kokosfett
  • Servering
  • 1 dl crème fraiche
  • 80 g ishavsrom

Så här gör du

  1. Skär bort mittnerven på grönkålen. Hacka grönkålen och koka den 2-3 minuter. Låt den rinna av och krama sedan ur överflödig vätska.
  2. Lägg grönkålen i en bunke tillsammans med keso. Mixa så att det nästan blir slätt och rör sedan ner äggen och fiberhusken. Rör ordentligt så att det inte bildas klumpar av fiberhusken.
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt svälla 5-10 minuter. Skala under tiden räkorna.
  4. Klicka ut smeten i stekpanna (eller plätt­järn) med smör eller kokosfett.
  5. Stek på medelvärme minst 2 minuter på varje sida.
  6. Servera plättarna med crème fraiche, ishavsrom och räkor. Dekorera med dill.