Grönkålspaj med valnötter

Foto: Ellinor Hall
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
Fyllning
- 200 g grönkål
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- 150 g ädelost
- 1 dl grovt hackade valnötter
- 3 ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt
- svartpeppar
Så här gör du
- Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga hål med en gaffel. Låt stå kallt minst en halvtimme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Baka pajskalet i cirka 10 minuter.
- Hacka grönkålen grovt. Hacka löken. Fräs kål och lök i olja 3-4 minuter.
- Lägg kål- och lökblandningen i pajskalet. Skär osten i bitar eller smula den och fördela i pajskalet. Strö på nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten i pajskalet.
- Baka i ugn cirka 35-40 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept