Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålspaj med valnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 227 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner


Pajdeg

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk vatten


Fyllning

  • 200 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 150 g ädelost
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 3 ägg

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 
salt
  • 
svartpeppar

Så här gör du

  1. 
Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga hål med en gaffel. Låt stå kallt minst en halvtimme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Baka pajskalet i cirka 10 minuter.
  3. 
Hacka grönkålen grovt. Hacka löken. Fräs kål och lök i olja 3-4 minuter.

  4. Lägg kål- och lökblandningen i pajskalet. Skär osten i bitar eller smula den och fördela i pajskalet. Strö på nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten i pajskalet.

  5. Baka i ugn cirka 35-40 minuter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.