Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålspaj med valnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 232 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner


Pajdeg

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk vatten


Fyllning

  • 200 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 150 g ädelost
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 3 ägg

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 
salt
  • 
svartpeppar

Så här gör du

  1. 
Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga hål med en gaffel. Låt stå kallt minst en halvtimme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Baka pajskalet i cirka 10 minuter.
  3. 
Hacka grönkålen grovt. Hacka löken. Fräs kål och lök i olja 3-4 minuter.

  4. Lägg kål- och lökblandningen i pajskalet. Skär osten i bitar eller smula den och fördela i pajskalet. Strö på nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten i pajskalet.

  5. Baka i ugn cirka 35-40 minuter.