Grönkålspaj – gott recept

Foto: Jannike Ebbing/Aito
Ingredienser
1 portion
- 150-200 g grönkål
- 2 teskedar socker
- 1,5 st grönsaksbuljong
- 5 dl vatten
- 2 krm vitpeppar
Äggstanning:
- 3 dl havremjölk
- 1 dl havregrädde (för matlagning)
- 4 st ägg
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 140 g mjölkfri cheddar
Så här gör du
- Grönkål:
- Rensa bland grönkålsbladen och ta bort alla stora stjälkar, enbart de fina bladen ska vara med.
- Koka kålen mjuk i grönsaksbuljong i cirka 20 minuter.
- Smält i neutral kokosolja i en stekpanna och lägg i kålen. Fräs den under omrörning.
- Späd med havregrädde och smaksätt med salt, peppar och socker. Låt långkålen sjuda cirka 5 minuter. Ta upp och hacka fint på en skärbräda!
- Paj:
- Sätt ugnen på 200°C. Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Äggstanningen:
- Blanda havremjölk, havregrädde, ägg, mjölkfri cheddar, salt och nymald peppar i en bunke.
- Börja med att lägga grönkålen och osten i pajskalet. Häll på äggstanningen. Spara lite ost till topping så pajen får en krispig yta!
- Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Du kanske även gillar
Populära recept