Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålspaj – gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 150-200 g grönkål
  • 2 teskedar socker
  • 1,5 st grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 2 krm vitpeppar

Äggstanning:

  • 3 dl havremjölk
  • 1 dl havregrädde (för matlagning)
  • 4 st ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 140 g mjölkfri cheddar

Så här gör du

  1. Grönkål:
  2. Rensa bland grönkålsbladen och ta bort alla stora stjälkar, enbart de fina bladen ska vara med.
  3. Koka kålen mjuk i grönsaksbuljong i cirka 20 minuter.
  4. Smält i neutral kokosolja i en stekpanna och lägg i kålen. Fräs den under omrörning.
  5. Späd med havregrädde och smaksätt med salt, peppar och socker. Låt långkålen sjuda cirka 5 minuter. Ta upp och hacka fint på en skärbräda!
  6. Paj:
  7. Sätt ugnen på 200°C. Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  9. Äggstanningen:
  10. Blanda havremjölk, havregrädde, ägg, mjölkfri cheddar, salt och nymald peppar i en bunke.
  11. Börja med att lägga grönkålen och osten i pajskalet. Häll på äggstanningen. Spara lite ost till topping så pajen får en krispig yta!
  12. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.