Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålschips – lättlagat och nyttigt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Gör mycket eller lite, servera som snacks eller tillbehör till varmrätten eller på buffén.

Ingredienser

4 portioner
  • Grönkål
  • Olivolja
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv bitar av grönkålen (ej stjälken) och lägg på en plåt täckt av bakplåtspapper.
  3. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
  4. Sätt in plåten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Men håll koll så att kålen inte bränns. Den ska vara krispig men inte brun.
  5. Lägg upp i skål och servera som snacks eller tillbehör.