Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålschips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 108 st har redan röstat

Istället för friterade potatischips till myskvällarna finns här ett betydligt nyttigare (och godare!) alternativ – ugnsrostade grönkålschips! De är fyllda med antioxidanter och vitaminer, och kan förutom att ätas till myskvällarna dessutom ätas som ett gott tillbehör till din måltid (bl.a. till kött). Mer tips och foton på min blogg http://nouw.com/100kitchenstories

Ingredienser

1 plåt
  • Grönkål (fyll en hel bakplåt)
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Valfria kryddor om du vill (t.ex. curry, vitlök, cayennepeppar, paprikapulver)

Så här gör du

  1. Skölj din grönkål. Torka av med en handduk och låt torka ordentligt! Detta är viktigt, så gör gärna detta steget sedan tidigare.
  2. När grönkålen torkat ordentligt kan du värma ugnen till 150 grader.
  3. Lägg grönkålen på en plåt. Dela stora blad till mindre så alla blad är ungefär lika stora.
  4. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt (eller andra valfria kryddor).
  5. Rosta grönkålen mitt i ugnen för ca 15 min så att de blir krispiga, knapriga och har lite färg (var noga så att de inte bränns dock, för tiden varierar lite beroende på ugnen du använder).
  6. Serveras framför allt som tilltugg/snack till lördagsmyset eller som ett tillbehör till din måltid!
Du kanske även gillar