Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålscarbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

En otroligt god carbonara gjord på grönkål!

Ingredienser

4 portioner
  • 300g spagetti
  • 1 knippe grönkål, ta bort stjälkar och riv i små bitar
  • 1 msk olivolja
  • 225g pancetta eller bacon bitar
  • 1 stor schalottenlök, finhackad
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 50g färskriven parmesanost
  • 4 äggulor
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten under 5 minuter. Tillsätt grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter tills pastan är al dente och grönkål är mör. Samtidigt, värm olivolja i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt pancetta eller bacon och stek i 2-3 minuter tills den är knaprig. Om pancetta är ganska fet, behöver du inte oljan, eftersom det kommer att släppa eget fett.
  2. Häll av spagettin och grönkålen, spara lite av pastavattnet.
  3. Häll pastan och kålen i kastrullen och, medan den fortfarande är rykande het, tillsätt parmesanost, äggulor och stekt pancetta eller bacon.
  4. Krydda med salt och svartpeppar. Fortsätt att röra tills blandningen är krämig, inte blöt och rinnande. Om äggblandningen inte blir krämig, sätta pannan på mycket svag värme och rör hela tiden bara tills det blir krämig, titta noga, den skall inte koka. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite av pastavattnet för att göra en silkeslen sås. Servera genast.