Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålscanapeér med tångkaviar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk färskriven pepparrot
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 dl fint strimlad grönkål
  • 4 msk fintärnat äpple
  • 50 g tångkaviar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • salt

Grönkålschips

  • ca 50 g grönkål med stjälk
  • 2 tsk rapsolja
  • flingsalt

Till servering

  • 8 st skivor pumpernickel (eller 16 rundlar)
  • grönkålschips

Så här gör du

  1. Börja med chipsen: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv grönkålen från stjälken och riv bladen i grova bitar.
  3. Lägg bladen på en bakpappersklädd plåt. Ringla över rapsolja och flingsalt. Massera kålen med händerna så att den mjuknar något.
  4. Rosta chipsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
  5. Stansa ut 16 rundlar i brödet, cirka 5 centimeter i diameter. Förvara i plast fram till servering.
  6. Blanda ingredienserna till röran.
  7. Vid servering: Fördela röran på brödet. Toppa med ett grönkålschips.