Grönkålscanapeér med tångkaviar

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
16 stycken
- 4 msk majonnäs
- 4 msk crème fraiche
- 4 tsk färskriven pepparrot
- 2 msk hackad rödlök
- 2 dl fint strimlad grönkål
- 4 msk fintärnat äpple
- 50 g tångkaviar
- 1/2 krm kajennpeppar
- salt
Grönkålschips
- ca 50 g grönkål med stjälk
- 2 tsk rapsolja
- flingsalt
Till servering
- 8 st skivor pumpernickel (eller 16 rundlar)
- grönkålschips
Så här gör du
- Börja med chipsen: Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv grönkålen från stjälken och riv bladen i grova bitar.
- Lägg bladen på en bakpappersklädd plåt. Ringla över rapsolja och flingsalt. Massera kålen med händerna så att den mjuknar något.
- Rosta chipsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
- Stansa ut 16 rundlar i brödet, cirka 5 centimeter i diameter. Förvara i plast fram till servering.
- Blanda ingredienserna till röran.
- Vid servering: Fördela röran på brödet. Toppa med ett grönkålschips.

Du kanske även gillar
Populära recept