Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkåls- och svartkålschips med chilisalt & mandel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 ⁄2 svartkålshuvud
  • 1 ⁄2 grönkålshuvud
  • 3 msk kokosolja
  • 60 g hel mandel
  • Chilisalt
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 ⁄2 tsk chiliflakes

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela kålen i längder och skär bort de tjockaste stjälkarna.
  3. Smält kokosolja.
  4. Varva kål, kokosolja och mandel på en plåt och tillaga mitt i ugnen i ca 5-10 minuter tills bladen börjar torka. Vänd runt bladen ett par gånger emellanåt.
  5. Chilisalt: Blanda salt och chiliflakes.
  6. Strö chilisaltet över chipsen och mandlarna. Vänd runt försiktigt så att alltihop blandas.