Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålschips – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 170 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g grönkål
  • 1-2 msk olivolja

Furikake

  • 1/2 dl vita och/eller svarta sesamfrön
  • 3 ark nori (sjögräs)
  • 1 msk flingsalt

Så här gör du

  1. För att göra furikake: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna. Bryt sönder nori-arken till mindre bitar och kör dem sedan i en matberedare till små smulor. Tillsätt saltet och kör i ytterligare några sekunder. Rör ihop med sesamfröna.
  2. Värm ugnen till150 grader.
  3. Skölj grönkålen och skär bort den grova mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja.
  4. Lägg ut bladen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta bladen i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter eller tills de blir krispiga. Rör om bladen efter halva tiden och se upp att de inte bränns. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt.