Grönkålschips – recept

Foto: Jonny Lindh
Ingredienser
4 portioner
- 200 g grönkål
- 1-2 msk olivolja
Furikake
- 1/2 dl vita och/eller svarta sesamfrön
- 3 ark nori (sjögräs)
- 1 msk flingsalt
Så här gör du
- För att göra furikake: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna. Bryt sönder nori-arken till mindre bitar och kör dem sedan i en matberedare till små smulor. Tillsätt saltet och kör i ytterligare några sekunder. Rör ihop med sesamfröna.
- Värm ugnen till150 grader.
- Skölj grönkålen och skär bort den grova mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja.
- Lägg ut bladen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta bladen i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter eller tills de blir krispiga. Rör om bladen efter halva tiden och se upp att de inte bränns. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt.

Du kanske även gillar
Populära recept