Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönärts- och parmesandipp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 5-6 dl frysta fina gröna ärter, cirka 250 g
  • 200 g ricotta, italienskt färskost
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk finhackad persilja
  • finrivet skal av 1 vältvättad citron
  • 1 1/2 dl färskriven parmesan

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Lägg i ärterna och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg på lock och låt stå cirka 3 minuter. Låt ärterna rinna av i ett durkslag. Mixa ärterna och låt dem kallna.
  2. Lägg ärterna i en skål. Tillsätt den färska osten och oljan, blanda ihop. Vänd ner persilja och citronskal. Vänd ner parmesan. Smaka av med salt. Peppra.