Gröna mini-Janssons med soltorkad tomat och grönkål

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
6 bufféportioner
- 10 st potatisar
- 1 st gul lök
- 3 msk rapsolja + olja till formarna
- 3-4 dl grädde, laktosfri
- st salt, svartpeppar
- 15 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk
- 1 st grönkålsblad, strimlat
- st salt, peppar
Så här gör du
- Skala och skär potatisen i smala strimlor.
- Skala och skiva löken.
- Sätt ugnen på grill 200 grader.
- Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna, ca 3 minuter och ta upp den på en tallrik.
- Lägg potatisen och resten av oljan i stekpannan, fräs ca 5 minuter, rör om då och då. Blanda i den stekta löken, tillsätt grädden och sjud upp under omrörning.
- Sjud sedan tills frestelsen får krämig konsistens, späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
- Ta pannan från värmen och i grönkålen. Blanda i tomaterna skurna i små bitar.
- Fördela frestelsen i 6-8 smorda ugnsfasta formar.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter, passa noga så att frestelsen inte bränns vid. Peppra.

Du kanske även gillar
Populära recept