Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gröna mini-Janssons med soltorkad tomat och grönkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 10 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 3 msk rapsolja + olja till formarna
  • 3-4 dl grädde, laktosfri
  • st salt, svartpeppar
  • 15 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk
  • 1 st grönkålsblad, strimlat
  • st salt, peppar

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i smala strimlor.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  4. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna, ca 3 minuter och ta upp den på en tallrik.
  5. Lägg potatisen och resten av oljan i stekpannan, fräs ca 5 minuter, rör om då och då. Blanda i den stekta löken, tillsätt grädden och sjud upp under omrör­ning.
  6. Sjud sedan tills frestelsen får krämig konsistens, späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta pannan från värmen och i grönkålen. Blanda i tomaterna skurna i små bitar.
  8. Fördela frestelsen i 6-8 smorda ugnsfasta formar.
  9. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter, passa noga så att frestelsen inte bränns vid. Peppra.