Logga in här

Grön vårsallad med fröcrunch

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g grön sparris
  • 300 g haricots verts
  • 65 g babyspenat
  • 150 g fetaost

Pestovinägrett

  • 1/2 dl pesto
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Honungsrostade frön

  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Pestovinägrett: Vispa ihop ingredienserna.
  2. Honungsrostade frön: Stek kärnor och frön hastigt med olja, honung och chili tills de får färg. Ta från värmen och blanda med flingsalt.
  3. Bryt av den nedre, grövsta delen på sparrisen. Koka sparris och haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Låt gärna grönsakerna ligga i isvatten för krispighet.
  4. Blanda sparris och haricots verts med vinägretten. Vänd ner spenaten precis vid servering. Lägg upp på fat. Smula över fetaost och strö på frön.