Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön tropisk smoothie för nybörjare!

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Gröna smoothies – ett perfekt sätt att få massor av näring!
Jag älskar att göra mina egna juicer och smoothisar. Det är ett enkelt sätt att få in mer grönt i min kost och den här juicen är superenkel att göra. Lägg ingredienserna i en mixer och mixa en minut så har du en god, färgglad och nyttig smoothie. Du kan själv bestämma hur grön du vill ha den genom att lägga i mer eller mindre spenat.

Gröna smoothisar och juicer kan vara jättegoda, men det är bra att börja lite långsamt om man är ovan vid den gröna smaken. Spenat är perfekt att börja med. Den har massor av antioxidanter och näring, men den smakar nästan ingenting. Om du vill prova att experimentera med smaken på den här drinken så kan du byta ut vattnet mot kokosvatten, kokosmjölk eller nötmjölk.

Hur börjar man med gröna smoothies?
Börja långsamt och byt ut ett mål om dagen med en grön smoothie. Öka efter hand mängden grönt och minska mängden frukt. Du kommer snart märka att det smakar bättre och bättre allt eftersom dina smaklökar vänjer sig. Efter ett tag kommer du att längta efter din dagliga vitaminkick!

Den här goda, gröna smoothien smakar som en tropisk fruktdrink. Det är en ganska liten del grönt så den är perfekt för dig som vill börja testa gröna smoothies eller om du vill ge ditt barn ett nyttigt mellanmål. Mina tjejjer älskade den här!

Vill du boosta din drink med ännu mer näring kan du prova superfoods. De finns flera olika att välja på och de går att köpa i pulverform. Chlorella, spirulina, acai osv.

Ingredienser

1 portion
  • 2,5 dl färsk ananas
  • 2,5 dl frusen mango
  • 1 dl färsk spenat
  • 1 dl vatten

Så här gör du

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills drinken är helt slät.
  2. Häll upp i ett glas och drick på en gång.