Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marmelad på grön tomat, ingefära och citron

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 143 st har redan röstat

Ingredienser

2 burkar
  • 1 kg gröna tomater
  • 1 dl vatten
  • rivet skal och saft av 2 citroner
  • 3 cm färsk ingefära
  • 5 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Så här gör du

  1. Skölj tomaterna. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, citronskal och citronsaft.
  2. Koka upp, sänk värmen och låt koka sakta i 20 minuter.
  3. Skala ingefäran och tillsätt den och sockret. Fortsätt koka sakta i cirka 30 minuter. Marmeladen ska nå en temperatur av 107-108 grader.
  4. Gör marmeladprovet för att ta reda på om den är klar: ta en sked av marmeladen och lägg på ett kallt fat. Ställ i kylskåpet någon minut, ta ut och dra med en sked rakt igenom klicken. Om marmeladen inte flyter ihop direkt är den klar. Annars behöver den koka en stund till.
  5. Tillsätt ­natriumbensoat utrört med lite vatten och fyll på varma, steriliserade burkar.