Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön sparrissoppa med ärtor och sesamgrissinis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g grön sparris, den nedre delen av stjälkarna (spara knopparna till laxen, se separat recept)
  • 300 g gröna ärter
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt, peppar
  • körvel

Till servering

  • olivolja, rädisor
  • sesamgrissinis

Så här gör du

  1. Skär av sparrisknopparna, cirka 7 centimeter långa och spara till servering av laxen. Skär resten av stjälkarna (utom den allra nedersta torra delen) i små bitar. Skala och hacka löken grovt.
  2. Fräs lök, sparris och gröna ärter i en gryta med rapsolja tills löken blir blank och mjuk. Späd med grönsaks- eller kycklingbuljong och koka soppan 5 minuter. Mixa soppan slät. Vispa samman grädde och majsstärkelse och rör ner i soppan, koka 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och körvel. Servera soppan i glas med några droppar olivolja, rädisor och sesamgrissinis.