Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön smörbönhummus

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Liter
  • 200 g ekologiska smörbönor
  • Vatten
  • 1 st stor ekologisk knippe persilja, grovhackad
  • 1-2 st ekologiska vitlöksklyftor
  • Finrivet skal och färskpressad saft från 1ekologisk citron
  • 1 dl ekologisk extra jungfruolivolja
  • 2 msk ekologisk tamarisås
  • Havs- el. himalayasalt
  • Färskmald ekologisk svartpeppar
  • Ekologisk äppelvinäger

Så här gör du

  1. Om du inte använder bönor på burk så lägg smörbönorna i blöt i ca 2,5 gånger så mycket vatten över natten och häll ifrån vattnet. Bötläggningsvattnet får inte användas till att koka i. Häll smörbönorna i en kastrull, häll vatten över så att vattnet står ca 5 cm över bönorna och koka upp. Skruva ner värmen och låt smörbönorna sjuda i 60-90 minuter tills de är mjuka. Häll smörbönor, persilja, vitlök, citronsaft och -skal, olivolja och sojasås i en matberedare och kör alla ingredienserna tills du får en tjock och krämig smörböns-persiljehummus. Smaka till med extra salt, peppar och äppelcidervinäger, om du tycker det saknas lite syrlighet.