Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön sallad med kokta ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 3 stora ägg, t ex frukostägg
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 port kokt couscous eller bulgur
  • 1 förpackning sallatsblad, ca 100 g
  • färska späda örter t ex timjan eller oregano

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen med hjälp av matsked.
  2. Koka på ej för stark värme 6 1/2 minuter. Ta upp äggen och kyl de genast i iskallt vatten, ca 2 minuter. Skala äggen.
  3. Skala och strimla löken.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en bunke. Blanda i löken.
  5. Fördela couscous i portionsskålar eller på ett serveringsfat.
  6. Fördela över salladsblad, lök med dressing och örter. Toppa med äggen, delade i halvor.