Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön persiljemajonnäs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 50 g persilja
  • 10 g färsk spenat
  • 3 dl matolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl av persiljeoljan
  • salt
  • eventuellt pyttelite socker

Så här gör du

  1. Blanchera persilja och spenat. Kyl ner i kallt vatten. Värm oljan till 70 grader. Mixa oljan med persilja och spenat cirka 3-4 minuter. Låt sedan oljan rinna av i ett kaffefilter. Gärna över natten. Man vill bara ha ren olja utan en massa örtpartiklar.
  2. Vispa sedan gulor och vinäger. Vispa försiktigt i den gröna oljan. Smaka av med salt och eventuellt lite socker.