Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön granola

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En knaprig spirulinagranola med smak av ingefära och kanel.

Ingredienser

1 burkar
  • 5 dl Havregryn
  • 2,5 dl Dinkelflingor
  • 2,5 dl Quinoapuffar
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1 dl Pumpafrön
  • 0,5 dl Linfrö
  • 0,5 dl Sesamfrö
  • 1 dl Hasselnötter
  • 2 tsk Spirulinapulver
  • 2 tsk Kanel
  • 1 tsk Ingefära
  • 0,75 dl Kokosolja
  • 0,75 dl Vatten
  • 3 msk Agavesirap
  • 1 dl Russin
  • 1 dl Torkade aprikoser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på i 175 grader.
  2. Hacka hasselnötterna och aprikoser i mindre bitar.
  3. Blanda alla ingredienser i en långpanna förutom russin och aprikoser. Se till att röra om väl så att kokosoljan, agavesirapen och vattnet blandas ordentligt med resten.
  4. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Rör om några gånger under rostningen. När granolan är gyllenbrun och knaprig är den färdigrostad.
  5. Ta ut plåten med granolan och låt svalna.
  6. Blanda i russin och aprikoser.
  7. Förvara i en tätslutande burk.